Vánoční strom pro Benátky – fotoreportáž

Vánoèní stromBenátky nad Jizerou. Již tradičně Správa městských lesů Benátky nad Jizerou ve spolupráci s Technickými službami města zajišťovala výběr, dopravu a postavení vánočního stromu na benáteckém náměstí Na Burze. Zde bude umístěn po celé vánoční období. Ten letošní vyrostl v Káraném a jeho majitelé se ho rozhodli z bezpečnostních důvodů odstranit. 

Po slavnostním rozsvícení bude navozovat tu správnou, tradiční vánoční atmosféru ve městě u Jizery. Farmářské trhy, které v Benátkách nad Jizerou umožňují prodávat vlastní výrobky a produkty místním výrobcům, budou i v tomto období pokračovat a na Burze budou tak pravé “Vánoční trhy“ jaké známe z mnohem větších měst.

Strom, který bude po celé vánoční období nazdobený a za tmy rozsvícený shlížet ze své dvanáctimetrové výšky na dění ve městě kolem sebe, nese latinský název Picea pungens, což v češtině znamená smrk pichlavý, byl odborně pokácen, přepraven a ukotven do připraveného stojánku. Stojánkem se v našem případě rozumí dva metry hluboká zabetonovaná ocelová roura o průměru 50 cm, do které se strom jeřábem zasadí a řádně zaklínuje dubovými klíny.

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE.

Vánoční strom je starý padesát roků a místě kde vyrostl působil majestátným dojmem. Nechť tedy na benátecké Burze slouží všem lidem dobré vůle a letošní advent, vánoční i novoroční období proběhnou v klidu a míru.

Za SML Benátky nad Jizerou Karel Bendl, ředitel

Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom Vánoèní strom

 

You want a very ventilated liner
christina aguilera weight lossWeb Host Nexcess Expands Options for Enterprise Magento Hosting