Mondík a maringotka

Mondík informuje. Čtenáři našich zpráv si už asi zvykli, že se s nimi občas dělíme o naše zážitky z poznávání v Mondíku a lesní školce. Ten dnešní nepatří úplně k příjemným. Ale od začátku.

Na jaře se nám vydařilo několik Montessori projektových odpolední na témata Vesmír, Vznik Země, Vznik života atd. Zájem byl takový, že jsme každý projekt  museli vypisovat vícekrát. V lesní školce se nám také daří, kvůli velkému zájmu jsme již rozšířili provoz na dva dny v týdnu – čtvrtek a pátek. Díky Benáteckému Čtyřlístku máme v lese i maringotku, takže se nemusíme bát ani nepřízně počasí. A dětí chodí stále víc.

Během června nás čekají ještě Montessori lesní projekty „V korunách stromů II., v pátek 20. června 9-12 hod. proběhne zápis do lesní školky na 2013/14 (přímo v Okrouhlíku za provozu školky), kam vás tímto srdečně zveme a o prázdninách 5.-9.srpna příměstský tábor „U maringotky“.

A právě kvůli maringotce dnes píši. S dětmi jsme si maringotku nabarvili, společně jsme ji vyzdobili i vevnitř, zútulnili pro chvíle, které v ní trávíme. A děti se opravdu snažily. Když jsme však přišli nedávno, čekalo nás nemilé překvapení. Naše lesní houpačka byla rozlámaná, výtvarné potřeby poházené po okolí, hračky poztrácené a výzdoba uvnitř maringotky podpálená. Naštěstí nezvaní návštěvníci nezapálili celou maringotku. Nedomýšlíme, co se mohlo stát…. Reakce dětí byly různorodé – kromě smutku se objevoval i vztek, zlost, ale hlavně odhodlání vše opravit…

S dětmi z lesní školky posíláme zamyšlení a vzkaz: Momentálně žijeme nepochybně v nejmodernější a nejkonzumnější době celé historie lidstva. Máme svobodu, jídla a vody je dostatek, netrápí nás války. Měli bychom být za možnost žít v tomto století vděční. Nicméně mnoho mladých lidí dnes nemůže najít svou identitu a to sebou přináší problémy. Tím největším problémem je všudypřítomná nuda. Dříve tomu tak nebylo. Naši pradědové bojovali za samostatné Československo, dědové proti fašistům, tátové v mládí třeba proti komunistům. Každý mladý člověk chce za něco bojovat. Je více méně jasné, že v dnešní době není za co. U lidí tohoto věku je vrchol boje přidání své osoby do nějaké postmoderní skupiny na facebooku. Tím to hasne, boj ukončen. Prázdnota mladé nutí brát drogy, vyholit si hlavy a zvedat pravice, zakládat gangy, koukat celý den na televizi, hrát počítačové hry, krást a já nevím co dalšího. Prosíme vás: „Vy, kdo cítíte nudu všude kolem sebe, v sobě, nedokážete už vidět svět kolem a nevíte co s časem, neničte alespoň dílo těm nejmenším – těm, kteří jsou úžasně kreativní, umí tvořit, tvoří rádi a ještě stále se umí radovat ze života! Neničte nám, prosím, náš krásný čas v lese!“ 

                                                                                                                                 tým Mondíku

 

street bryant unveilings another way full index and in addition three ways to search
snooki weight loss Tips to Job Interview Presentation to Impress Your Hiring Manager

They are originally from England
weight loss tipsThe Truth About the U