Vánoční strom pro Benátky – fotoreportáž

Stejně tak, jako každý rok zajistila Správa městských lesů Benátky nad Jizerou ve spolupráci s Technickými službami města, vánoční strom postavený po celé vánoční období na benáteckém náměstí Na Burze. Ten letošní, je tak říkajíc domácí, městu ho darovala rodina Zajíčkova z Benátek nad Jizerou

Předvánoční období začíná letos první adventní nedělí, která vychází na 2. prosinec.

Proto bylo nutné s předstihem zajistit a následně dopravit vybraný strom na místo, kde bude ozdoben a bude tak, jako každý rok po slavnostním rozsvícení navozovat tu správnou, tradiční vánoční atmosféru v našem městě. Jelikož farmářské trhy, které v Benátkách nad Jizerou umožňují prodávat vlastní výrobky a produkty místním výrobcům, budou i v tomto období pokračovat, každou středu tak můžeme mít na Burze “ Vánoční trhy“ jaké známe z mnohem větších měst.

Strom, který bude po celé vánoční období nazdobený a za tmy rozsvícený shlížet ze své dvanáctimetrové výšky na dění ve městě kolem sebe, nese latinský název Picea abies, což v češtině znamená smrk ztepilý, byl odborně pokácen, přepraven a ukotven do připraveného stojánku. Stojánkem se v našem případě rozumí dva metry hluboká zabetonovaná ocelová roura o průměru 50 cm, do které se strom jeřábem zasadí a řádně zaklínuje dubovými klíny.

Vánoční strom je starý třicet roků a svým majitelům dělal u rodinného domu radost, stín i příjemné klima. Vyrostl z půlmetrové sazenice do dnešních úctyhodných rozměrů.

„Jsem rád, že zrovna náš strom byl vybrán a poslouží dobré věci “ dodal pan Zajíček při předávání stromu zaměstnancům Správy městských lesů a TS města Benátky nad Jizerou.

Nechť tedy náš strom slouží všem lidem dobré vůle a letošní advent, vánoční i novoroční období proběhne v klidu a míru.

Za SML Benátky nad Jizerou Karel Bendl, ředitel

suggestions fix hunter wellingtons being falling over decrease
christina aguilera weight loss Signet Jewelers‘ CEO Discusses F4Q 2014 Results

boots and jewelry all on the first day
weight loss tipsGive Your Business a True Disclosure through Exclusive SEO Company in Singapore