Přijíždí k nám bučící dodávky plné čerstvých mléčných výrobků

Znělkou s cinkotem kravských zvonců a bučením ohlašují svůj příjezd do měst a obcí originální mlékárenská auta z projektu Mléko z farmy sedláků Stanislava Němce a Jana Millera. Veselí mlékaři prodávají přímo z chladícího vozu selské mléko, sýry, jogurty, tvaroh a jogurtové nápoje. Zájemci o nefalšované farmářské pochoutky z mléka se mohou o jízdním řádu a zastávkách netradičních dodávek informovat na internetové adrese www.mlekozfarmy.cz

„Pokud lidé v blízkosti svého bydliště prodejní místo nenajdou. Mohou nám bez obav napsat a pokusíme se jim vyhovět. Často nás s žádostí, abychom si je přidali na rozvozové trasy, kontaktují městské a obecní úřady,“ informoval majitel Němcovy selské mlékárny Radonice a spoluautor projektu Mléko z farmy Stanislav Němec. Právě z mlékárny v Radonicích vyráží od pondělí do soboty každý den sedm bučících aut. Při jedné jízdě prodá řidič výrobky zhotovené přibližně z osmi set litrů mléka. Největší oblibě se těší Selské mléko balené do ekologických PET lahví. „Jeho popularitu však rychle dohání i poslední novinka – jogurtový nápoj Jonáš, který se vyrábí přírodní nebo s ovocnou příchutí. Zejména děti si potom rády pochutnávají na tvarohovém krému nazvaném Radoňáček,“ doplnil Stanislav Němec.

Všechny mléčné dobroty jsou vyrobeny bez chemických látek a konzervantů. Hlavním dodavatelem mléka pro jejich přípravu je druhý autor projektu Mléko z farmy Jan Miller.
„Výhodou našich mlékárenských produktů je, že se nemusí nikam daleko převážet, a tak není nutné je chemicky ošetřovat. Selské mléko navíc neprochází odstřeďováním, což je další důvod, proč si na rozdíl třeba od trvanlivého mléka uchovává chuť, vůni, přirozený obsah smetany a vitamínů rozpustných v tucích. Mléko pouze šetrně pasterujeme, aby jej nebylo nutné před konzumací převářet,“ uvedl Jan Miller. Více než stovka dojných krav má na Milerově farmě ve Svrkyni svobodu pohybu. Jsou takzvaně volně ustájeny, a pokud zrovna velmi nemrzne, samy si určují, zda budou nocovat venku ve výběhu a do stáje se budou vracet jen k dojení. Výrobky z projektu Mléko z farmy pochází z našeho blízkého okolí a jsou tedy možností, jak pořídit ekologický a zdravý výrobek známého původu a podpořit místní zemědělce.

Podrobnosti o projektu Mléko z farmy naleznete na internetové adrese http://www.mlekozfarmy.cz/ Farmáře je možné kontaktovat emailem na adresu trasy@mlekozfarmy.cz, nebo telefonicky od Po – So 10:00 – 14:00 na číslech 739 086 372 (Sudé rozvozové trasy ) 608 747 929 (Liché rozvozové trasy).

quickly learn how to buy dishevelled push bike pants
quick weight loss How to get a perfect denim jacket fit

you won’t just want to study the very recent in fashion developments
rob kardashian weight loss6 People Who Died In Order To Prove A Retarded Point